Зачекайте
йде завантаження
Камери відеоспостереження громади інтегрують у систему "Безпечна Полтавщина"

Камери відеоспостереження громади інтегрують у систему "Безпечна Полтавщина"

26.07.2024 13:07:15

339 камер відеоспостереження передали на баланс ГУ НП у Полтавській області. Їх модернізують та інтегрують у систему "Безпечна Полтавщина".

Про це розповіли під час брифінгу, який відбувся за участі секретаря міської ради Катерини Ямщикової, начальника Управління ЖКГ Тараса Панасенка, директора ПЕЗО «Міськсвітло» Руслана Решетила, заступника начальника ГУНП, полковника поліції Бориса Реутова та речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва.

На останній сесії міської ради депутати передали 339 камер відеоспостереження у власність полії, а також виділили 5 млн грн. З них 1 млн 800 тис. грн для закупівлі обладнання та 3 млн 200 тис. грн - для модернізації та інтеграції камер відеоспостереження.

"Головне - це безпека у громаді. Самотужки нам би не вдалося модернізувати камери. Це складно та дороговартісно. Для нас важливо вдосконалити і розширити можливість роботи камер, щоб відстежувати потрібні речі в тій чи іншій ситуації", - зазначила Катерина Ямщикова.

Громади області поступово передають свої камери поліції для створення єдиної великої та дієвої мережі. 

"Камери необхідні для безпеки громадян. Вони прискорюють час пошуку необхідної інформації, допомагають поліції не тільки у розкритті, а й для запобігання злочинам. Важливо, щоб в області була одна загальна мережа "розумних камер", - відмітив Борис Реутов.

Наприклад, у Кременчуці резонансну справу щодо викрадення немовляти вдалося розкрити завдяки камерам, але більшість з них були приватними.

"В ситуації, яка склалася у Кременчуці поліцейські опрацьовували інформацію з відеокамер в ручному режимі. Так, як з 47 відеокамер, 42 були приватними та не модернізованими. В цьому випадку - це втрачений час. Важливо мати одну єдину систему відеоспостереження, тоді від їх наявності дійсно буде користь. Аварія,  дерево, яке впало чи будь-яка інша ситуація - це все фіксують камери та бачать поліцейські, які оперативно передають інформацію відповідним службам для негайного реагування. Тобто, вони необхідні у будь-які екстреній ситуації - не тільки для боротьби зі злочинністю", - розповів Юрій Сулаєв.