Зачекайте
йде завантаження
Медики прозвітували за піврічну роботу міської галузі охорони здоров'я

Медики прозвітували за піврічну роботу міської галузі охорони здоров'я

26.07.2024 11:07:58

19 липня відбулася колегія за підсумками піврічної роботи міської галузі охорони здоров’я.

Фахівці доповіли про стан служб, здобутки за результатами піврічної роботи та проблемні питання. Більш детально проаналізовано роботу по наступних напрямках – акушерство-гінекологія, педіатрія, сімейна медицина, неврологія та реабілітація. Зосереджено увагу на виконанні міських програм таких як: «Профілактика, діагностика та лікування гострих інсультів та тромбоемболій», «Сучасна медична діагностика», «Репродуктивне здоров’я жінок громади» та інші.

Завдяки ефективній діяльності комунальних підприємств, за надані медичні послуги пацієнтам в рамках Програми медичних гарантій, лікарням за 6 міс 2024 року вдалося залучити 520 млн. грн., що на 60 млн грн. більше в порівнянні  з півріччям минулого року.

У той же час, завдяки підтримці міської влади, з бюджету громади використано 301,5 млн. грн.  Це –  майже на 140 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Збільшення фінансування галузі охорони здоров’я міста дозволило за останні півроку для міських закладів придбати дороговартісне обладнання, зокрема: ангіограф у 1-у МКЛ;  рентген апарати й апарати  УЗД  в 2-у МКЛ, 4-у МКЛ, ДМКЛ; сучасне хірургічне обладнання та інструментарій в 2-й і 3-й МКЛ; лабораторне обладнання в  4-у МКЛ та ДМКЛ.

Активно проводилася робота й по впровадженню доступності, інклюзивності в міських закладах.

Підводячи підсумки, можна констатувати, що послуги в медичних закладах все більше наближаються до вимог та принципів, затверджених на рівні держави: якість, доступність, безоплатність медичних послуг для населення.