Зачекайте
йде завантаження
Конкурс екологічних громадських ініціатив: підтримайте проєкти Полтавської громади

Конкурс екологічних громадських ініціатив: підтримайте проєкти Полтавської громади

11.06.2024 09:06:28

Розпочалося голосування за проєкти конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області 2024 року.

Всього до участі в голосуванні цьогоріч допущено 80 проєктів, що стосуються облаштування екопарків, екосадів, зелених зон, зелених класів, придбання контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів, проведення заходів із екологічної освіти та культури, боротьби зі шкідливими рослинами, створення алеї пам’яті захисників України, тощо.

Полтавська громада подала на конкурс два проєкта:

- "Освітні стежки Дендропарку"

У парку хочуть встановити 12 стендів різноманітної екологічної тематики, а також маленькі вказівники-напряму руху. Наприклад, про екотопи, птахів їх голоси і оселища, рослини і т.д. Гуляючи парком і взажмодіючи зі стендами, відвідувачі дізнаватимуться цікаву для себе інформацію. Особливо, це маю бути цікаво дітям: оскільки стенди будуть зроблені яскравими, і з рухливими елементами, кюар кодами для розширеної інформації.

Також заплановано встановити стенди на історичну тематику, оскільки на його території тако мали місце відомі історичні події, і це заохотить відвідувачів досліджувати його.

Підтримати проєкт можна за посиланням.

- "Озеленення стадіону в селі Тахтаулове Полтавської міської територіальної громади та впровадження ініціатив з енергозбереження на даному об’єкті"

Проєкт передбачає озеленення спортивного об’єкту в населеному пункті, а саме створення «зеленого паркану» по периметру стадіону із колоновидних туй, клену пальмолистого, сакур, магнолій, ялини блакитної, а також встановлення елементів освітлення на стадіоні з відновлювальними джерелами енергії.

Підтримати проєкт можна за посиланням.

Загальна сума співфінансування з обласного бюджету, згідно з обласною програмою «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022 – 2024 роки», у 2024 році становитиме 6 млн грн.

Голосування триватиме до 19 червня включно. Проголосувати можна не більше, ніж за 3 проєкти.