Зачекайте
йде завантаження
Із засідання координаційної ради з питань сімейної, ґендерної та молодіжної політики, запобігання та протидії домашньому насильству

Із засідання координаційної ради з питань сімейної, ґендерної та молодіжної політики, запобігання та протидії домашньому насильству

10.06.2024 14:06:47

Відбулося чергове засідання координаційної ради з питань сімейної, ґендерної та молодіжної політики, запобігання та протидії домашньому насильству при виконавчому комітеті Полтавської міської ради, яке провела заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Леся Марталішвілі.

Під час Координаційної ради розглянули питання, що стосуються дотримання прав та законних інтересів дітей, їх соціального захисту, організації літнього відпочинку дітей під час канікул 2024 року.

Цьогоріч у Полтаві у період з 3 до 20 червня діють 44 пришкільні табори з денним перебуванням школярів на базі 41 закладу освіти. Кількість дітей, які відпочивають у таборах – 3034, із них 2340 дітей пільгових категорій (минулого року 1034 дитини).

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України заплановані заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання. Вони включають: відвідування мобільного класу безпеки, виїзд спецтехніки до закладів освіти ГУ ДСНС в Полтавській області, заходів для дітей спільно з органами Національної поліції, відвідування музеїв, театральних вистав, майстеркласів, освітнього хабу на базі ЗЗСО № 38 тощо.

Окрім цього, обговорили стан проведення профілактичної роботи з батьками та дітьми щодо запобігання травмуванню та загибелі дітей внаслідок пожеж, нещасних випадків у побуті, під час дозвілля та відпочинку, а також роль закладів охорони здоров’я у ранньому виявленні сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в період літніх канікул дітей та аналіз якості спостереження та надання медичних послуг дітям з соціально неадаптованих та малозабезпечених сімей.