Зачекайте
йде завантаження
У Полтаві розглянули інноваційні підходи до економічного відновлення та розвитку громад

У Полтаві розглянули інноваційні підходи до економічного відновлення та розвитку громад

21.05.2024 16:05:55

21 травня у приміщенні Полтавської міської ради відбулося засіданні круглого столу «Жінки як рушійна сила стійкості: Інноваційні підходи до економічного відновлення та розвитку громад Полтавської області, які ґрунтуються на посиленні прав, можливостей та економічної спроможності жінок в регіоні».

На зустріч запросили кар’єрних радниць, представників бізнесу, громадських організацій. Долучилися до круглого столу і перший заступник міського голови Валерій Пархоменко, заступниця міського голови Ольга Величко та депутат обласної ради Олексій Матюшенко.

«Наразі у нашій громаді проживає чимало внутрішньо переміщених осіб. Переважна більшість – жінки. Розуміємо, що назад до своїх домівок вони навряд чи повернуться. Тепер – це наші нові полтавці. Наше завдання – подбати про їх працевлаштування. Тож, ми готові підтримувати проєкти, які допоможуть людям знайти роботу та спрямовані на розвиток громади», - зауважив Валерій Пархоменко.

Під час круглого столу обговорили питання формування рекомендацій щодо політики та програм, спрямованих на підтримку жіночого підприємництва та економічної участі жінок у житті громад. Результат цієї співпраці слугуватиме розробці шляхів реалізації розвиткових проєктів у Полтавській області.

Захід організовано в рамках проєкту «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей», впровадженого UNFRA, Фондом ООН у галузу народонаселення за фінансової підтримки Європейського Союзу в партнерстві з ГО «Інноваційні соціальні рішення».