Зачекайте
йде завантаження
Полтавська громада уклала Меморандум про співпрацю з Представництвом Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні

Полтавська громада уклала Меморандум про співпрацю з Представництвом Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні

21.05.2024 10:05:07

20 травня секретар міської ради Катерина Ямщикова завітала на відкриття обласного Молодіжного хабу. Тут облаштували музичну студію, кіномайстерню, зону для кінопереглядів, місця для занять, коворкінг та фудкорт. Молодь матиме зручний простір для спілкування, взаємодії та розвитку, навчання.

У рамках заходу Катерина Ямщикова підписала Меморандум про співпрацю з головою Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Муніром Мамедзаде.

Метою цього Меморандуму є забезпечення співпраці та партнерства між Полтавською громадою та ЮНІСЕФ для підтримки дітей і молоді в умовах надзвичайної ситуації, в стадії відновлення та розвитку.

«Цим документом ми фіксуємо новий етап прямої співпраці з Полтавською громадою. Ми пишаємося цим. Громада готова брати відповідальність за пряме і прозоре використання коштів. Сьогодні ми бачимо не лише підтримку у звичних проєктах. ЮНІСЕФ підставляє плече й у важливі критичні моменти. Дякуємо за підтримку щодо вирішення питання аварії на напірному колекторі, дякую вам за довіру і увагу до нашої громади. Для нас це дуже цінно і важливо», - зауважила Катерина Ямщикова.

Відповідно до Меморандуму, UNICEF надаватиме технічну та програмну підтримку Полтавській громаді в розробці та впровадженні інтегрованих якісних соціальних послуг, які сприяють реалізації програми відновлення громади на місцевому рівні, задовольняючи потреби дітей та їхніх сімей.

«Дуже добре, що органи місцевої та обласної влади активно співпрацюють. Адже лише разом ми зможемо відновити та надолужити все те, що втрачено під час війни. Наше партнерство є дуже вагомим, адже програми дадуть багато перспектив для молоді не лише на локальному рівні, а й на загальнодержавному», - сказав Мунір Мамедзаде.

Зокрема, співпраця стосуватиметься питань:

- підтримки впровадження гуманітарних програм, програм відновлення та розвитку (за напрямами: захист дитини, освіта, охорона здоров’я, вода, санітарія та гігієна, соціальна та молодіжна політика тощо);

- діяльності громади, спрямованої на підтримку дітей, сімей з дітьми та молоді;

- обміну знаннями та підтримкою співпраці з іншими громадами України;

- підтримки розвитку ефективних підходів до впровадження рівноправних та якісних соціальних послуг для дітей та молоді;

- підтримки громади в імплементації різних ініціатив у рамках гуманітарних програм, програм відновлення та розвитку, включно зі збором коштів (грошових та матеріальних);

- забезпечення якісними, доступними, своєчасними та надійними дезагрегованими даними для вимірювання прогресу та забезпечення того, щоб ніхто не лишився осторонь.

Хаб створили за підтримки ГО «Нова Полтава» та Обласного молодіжного центру в рамках проєкту «Посилення можливостей молоді як агентів змін, розвиток життєвих навичок серед підлітків та підтримка участі молоді в Полтавській та Сумській областях» за фінансової підтримки ЮНІСЕФ Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький державний банк розвитку KfW, уряду Японії та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).