Зачекайте
йде завантаження
Дотримання інформаційних прав громадян під час військового стану: що потрібно знати

Дотримання інформаційних прав громадян під час військового стану: що потрібно знати

29.03.2024 09:03:02

28 березня за ініціативи Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Владислава Носенка та секретаря міської ради Катерини Ямщикової для працівників структурних підрозділів виконкому провели тренінг щодо важливості дотримання інформаційних прав громадян під час військового стану.

Під час навчань детально розглянули основні положення вимог Законів України «Про звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації».

Також акцентували увагу на доступності інформації про складання, розгляд і затвердження бюджетів, кошторисів розпорядників бюджетних коштів та планів використання бюджетних коштів одержувачів бюджетних коштів, а також їх виконання за розписами, бюджетними програмами та видатками.

Крім цього, доступною має бути інформація про володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умов отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

Обговорили й важливість дотримання термінів розгляду звернень та запитів громадян.