Зачекайте
йде завантаження
Героя з Полтави нагороджено нагрудним знаком "Срібний Хрест"

Героя з Полтави нагороджено нагрудним знаком "Срібний Хрест"

22.02.2024 15:02:21

Молодший лейтенант Андрій Андрійович Коваленко, з позивним "Ісус", командир 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти, народився 4 січня 1989 року  в Полтаві, де провів дитинство, навчався, проводив вільний час з товаришами.  

Брав активну участь в АТО. В перші дні повномасштабного вторгнення взяв заздалегідь зібраний рюкзак і, не вагаючись, пішов захищати Батьківщину.

Разом зі своїми побратимами безвідмовно брав до рук зброю та виконував важкі бойові завдання. Він постійно був першим, намагався прикривати та підтримувати своїх побратимів, був для них взірцем. 

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 4 грудня 2023 року Андрія Коваленка нагороджено почесним нагрудним знаком "Срібний Хрест".

Цю нагороду Андрій мав отримати особисто, але виявилось, що у Бога на нього були важливіші плани. 7 грудня 2023 року Андрія не стало... Він героїчно загинув поблизу населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області, взявши вогонь на себе, тим самим врятував життя побратимам... Завдяки його відвазі і любові до рідної Батьківщини, він зберіг не одне життя. 

22 лютого секретар міської ради Катерина Ямщикова вручила відзнаку матері Андрія Коваленка Марії. 

Нагадаємо, 14 грудня 2023 року у Свято-Успенському кафедральному соборі Полтавська громада попрощалася з полеглим Героєм, який, виявивши стійкість і мужність, гідно захищав територіальну цілісність та державний суверенітет України.