Зачекайте
йде завантаження
Із преспідходу секретаря міської ради Катерини Ямщикової

Із преспідходу секретаря міської ради Катерини Ямщикової

18.09.2023 17:09:44

18 вересня у Сонячному парку відбувся преспідхід секретаря міської ради Катерини Ямщикової.

Під час спілкування з журналістами Катерина Ямщикова розповіла про результати тридцять дев'ятої сесії, яка відбулася 15 вересня. На ній прийняли рішення щодо прозорості закупівель для військових (виділили понад 55 млн грн), зміни складу виконавчого комітету (введуть представників військових та молодіжної ради), ремонту та будівництва укриттів у навчальних закладах (виділили 13 млн грн). Пріоритет видатків: оборона, критична інфраструктура, аварійні ремонти.

"Легко не буде. Зима буде складною. Хочу, щоб полтавці це розуміли. Можливий блекаут, негода. Маємо брак комунальної техніки. Зараз виділили кошти на її закупівлю, але її всеодно буде недостатньо", - зазначила Катерина Ямщикова.

Окремо обговорили кадрові зміни, які вже розпочалися у виконкомі та продовжаться крок за кроком, транспортні питання, розподіл матеріалів закуплених за програмою "Сади перемоги", перейменування вулиць, дату відзначення Дня міста.

Секретар міськради повідомила, що незабаром презентують проєкт індустріального парку. Продовжиться робота по КП "Добробут", розпочнеться набір до Ради ВПО, яку має очолити людина з числа ВПО.

Планують змінити й графік прийому громадян (можливо створять гугл-форму, яка підійде до певних звернень). Також Катерина Ямщикова започаткує проведення щотижневих онлайн-звітів. Ну й пріоритетним на сьогодні є - формування бюджету громади на 2024 рік, який має бути прийнятий у цьому році та презентований на загал.

Окрім цього, вона акцентувала увагу на встановленні, до Дня захисника, меморіальних дошок Героям на навчальних закладах, де вони навчалися. Розглянуть й можливість присвоєння школам імен військових, які загинули обороняючи Україну.