Зачекайте
йде завантаження
У Полтаві провели тренінг «Сутність гендерно зумовленого та домашнього насильства. Види насильства. Цикл насильства. Наслідки насильства».

У Полтаві провели тренінг «Сутність гендерно зумовленого та домашнього насильства. Види насильства. Цикл насильства. Наслідки насильства».

18.09.2023 14:09:43

15 вересня в рамках Проєкту для жінок «Сильна! Вільна! Незламна!» у Дружньому для жінок та дівчат просторі «Вільна» провели тренінгове заняття на тему: «Сутність гендерно зумовленого та домашнього насильства. Види насильства. Цикл насильства. Наслідки насильства».

Даний тренінг покликаний привернути увагу до проблеми насильства, піддати сумніву стереотипи, пов'язані з домашнім насильством, збільшити розуміння та обізнаність учасниць про всі його форми. В ході тренінгу учасницям надали необхідні знання щодо поняття гендерно зумовленого та домашнього насильства, причини та умови його проявів, а також  - інструменти для допомоги постраждалим від насильства.

До заходу долучилися представники сервісів, що створені у Полтаві Фондом ООН у галузі народонаселення та спрямовані на протидію та боротьбу з насильством. Для учасниць презентували роботу установ та надали контакти всіх відповідальних суб’єктів, до яких можна звертатися за допомогою.

Одночасно під час заходу для присутніх презентовано Фотопроєкт "Неймовірна", який має культурну та соціальну цінність, адже покликаний стерти гендерні стереотипи у виборі професій жінками у громадах. На 10 фотокартинах зображені прикордонниці. Це 10 історій жінок про службу та їхні мрії. "Неймовірна" - це про жінок сьогодні. Про жінок, які є рушійною силою. Жінка - це не лише дружина, мама... Це військова, волонтерка, медикиня, вчителька... Вона захищає, вона чекає, вона кохає, вона оберігає, вона допомагає. Вона - це українська жінка. 10 прикордонниць - десять історій життя. Про службу, повномасштабне вторгнення, великі мрії та Велику Перемогу.