Зачекайте
йде завантаження
Відбувся круглий стіл для тих, хто надає послуги постраждалим від гендерного насильства

Відбувся круглий стіл для тих, хто надає послуги постраждалим від гендерного насильства

18.09.2023 16:09:57

Управлінням стратегічного розвитку ініційовано засідання круглого столу для суб’єктів міжвідомчої взаємодії щодо посилення координації та надання високоякісних послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства.

На цьому заході були представлені проєкти, які реалізовуватимуться БФ «Слов’янське серце» та «Інтерньюз Україна» в рамках проєкту «EU4Recovery- Розширення можливостей громад в Україні» при підтримці ООН Жінки.

«Сила жінок: Проєкт жіночого активізму для покращення доступу до правосуддя та протидії ГЗН/СНПК» БФ «Слов’янське серце»;

«Посилення спроможностей жінок та молодих дівчат для запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство, сексуальне насильство пов’язане з конфліктом та насильство щодо жінок і дівчат на сході України» «Інтерньюз Україна».

Порядок подій на заході включав в себе презентацію проєктів. обговорення викликів, які існують на рівні громад з наданням допомоги жінкам, постраждалим від гендерно зумовленого насильства, напрацювання рекомендацій для подальшої роботи у громаді, підсилення координації суб’єктів міжвідомчої взаємодії з протидії та реагування на домашнє та гендерно зумовлене насильство щодо жінок та дівчат.

Учасниками заходу були представники різних сфер, включаючи місцеву владу, поліцію, соціальні служби, охорону здоров’я, освіту, культуру, інститути громадянського суспільства, групи самодопомоги, жінки-лідерки та інші зацікавлені сторони.

Цей захід спрямований на покращення ситуації щодо гендерного насильства та підвищення координації заходів для надання допомоги жінкам, які стали жертвами такого насильства.