Зачекайте
йде завантаження
У Полтаві люди з порушеннями слуху можуть отримувати послуги перекладача жестової мови

У Полтаві люди з порушеннями слуху можуть отримувати послуги перекладача жестової мови

17.09.2023 12:09:27

З 1 вересня у Полтавській громаді люди з порушеннями слуху можуть отримувати послуги перекладача жестової мови.

До програми польської фірми MIGAM вже підключилися Управління соцзахисту населення Подільської районної у м.Полтаві ради, ЦНАП, секретар міської ради, ДІКЗ "Поле Полтавської битви", Центр культури та дозвілля, Центральна бібліотека та 13 закладів охорони здоровя.  Під час дії воєнного стану доступ до послуги буде безкоштовним.

За словами керівниці ГО "Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст»” Наталії Московець, фірма MIGAM та Міжнародний Комітет Порятунку з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну допомагали в комунікації людей з інвалідністю у Польщі та в інших країнах Європи. Нині ж вони надають підтримку громадам Полтавщини.

“Відтепер люди з порушеннями слуху зможуть звертатися у міські, селищні ради, органи соцзахисту, поліцію, інклюзивно-ресурсні центри та інші установи. За допомогою захищеного відеозв'язку й отриманої точки доступу вони підключатимуться до перекладача жестової мови. Спільно з колегами ми орієнтувалися на потреби жителів і обирали саме ті заклади й громади, в які найчастіше звертаються люди з інвалідністю. Така послуга допоможе підвищити рівень доступності та якості послуг для людей з порушеннями слуху, а також створить можливості для їхньої активної участі в житті громад”, – зазначила Наталія Московець.