Зачекайте
йде завантаження
Із засідання позачергової тридцять другої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання

Із засідання позачергової тридцять другої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання

01.06.2023 13:06:18

Сьогодні відбулась позачергова тридцять друга сесія Полтавської міської ради восьмого скликання у режимі відеоконференції під головуванням секретаря міської ради Андрія Карпова. Участь у сесії взяли 36 депутатів. На порядку денному одне планове питання та три додаткові.

Депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого захисника України, депутата міської ради восьмого скликання Юліана Матвійчука.

Депутати ухвалили рішення «Про внесення змін та доповнень до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Полтавської міської територіальної громади на 2019-2023 роки». Документ передбачає відпочинок дітей у пришкільних таборах з денним перебуванням протягом 14 днів з 8 по 27 червня 2023 року. Повна вартість путівки – 2562, 00 грн, вартість харчування – 183, 00 грн/день. Мережа пришкільних таборів з денним перебуванням складається з 36 пришкільних таборів, з яких 24 – перебуватимуть у своїх закладах освіти (у них наявні укриття), 12 – будуть перебувати у закладах освіти, де є тимчасові укриття при оголошенні повітряної тривоги (наявність бомбосховищ, обладнаних підвалів). Планується провести безоплатний відпочинок 1036 дітей пільгових категорій. За повну вартість відпочивати будуть 1275 дітей.

Загалом планується охопити відпочинковими послугами 2311 дітей. До пришкільного табору відпочинку з денним перебуванням зараховуються безоплатно діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та належать до визначеного переліку, що налічує 24 пільгових категорій.

Окрім цього, під час сесії депутати також ухвалили і додаткові питання, які стосуються чергової допомоги військовим та правоохоронним органам. Серед іншого, депутати також підтримали рішення, за допомогою якого підвищиться швидкість опрацювання заявок від військових частин та отримання допомоги.