Зачекайте
йде завантаження
Із чергового засідання робочої групи з питань перейменування

Із чергового засідання робочої групи з питань перейменування

31.03.2023 16:03:04

Сьогодні відбулось чергове планове засідання робочої групи з питань перейменування під головуванням першого заступника міського голови Валерія Пархоменка.

Першочергово на засіданні надали слово громадськості, представникам громадських організацій стосовно проблем, які виникли під час голосування ІІ черги голосування. Зокрема, дружина загиблого захисника України Дмитра Пругла звернулась до членів робочої групи з проблемою, яка виникла під час голосування. За її словами, на громадян міської територіальної громади здійснювався тиск під час голосування, тим самим змушуючи жителів громади голосувати за зміну назви вулиці Маршала Бірюзова на Решетилівську, а не на вулицю Дмитра Пругла, як того хотіли самі голосуючі. Перший заступник міського голови Валерій Пархоменко зреагував на ситуацію та порекомендував родині звернутися до правоохоронних органів для написання заяви.

Члени робочої групи затвердили результати голосування за 98 назв вулиць та провулків другої черги. 99-ту вулицю, а саме вулицю Маршала Бірюзова, тимчасово виключили зі списку затверджених. До її перейменування повернуться після з’ясування правоохоронними органами ситуації, що склалася стосовно перейменування вулиці. Далі затверджений список перейменованих бульварів, вулиць, провулків та площ виноситься на розгляд топонімічної комісії.

Окрім цього, робоча група затвердила список із 65 геонімів, названих на честь діячів російської (радянської) культури, освіти і науки та інформаційних довідок до 3-ї черги перейменувань. Виставлення їх на громадські обговорення відбуватиметься з 6 по 20 квітня 2023 року.