Зачекайте
йде завантаження
Продовжено проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення Гожулівського та Тахтаулівського старостинських округів щодо запобігання та протидії домашньому насильству

Продовжено проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення Гожулівського та Тахтаулівського старостинських округів щодо запобігання та протидії домашньому насильству

25.05.2023 11:05:15

З метою розкриття проблеми домашнього насильства  протягом травня 2023 року Департаментом культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради спільно з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги, створеної  БО "БФ Посмішка ЮА» організовано просвітницькі заходи для мешканців Гожулівського та Тахтаулівського старостинських округів.

Під час заходів мешканців громад було ознайомлено із законодавством у сфері протидії домашньому насильству та його проявами. Організаторами надані цінні рекомендації, як захистити себе від домашнього насильства, як скласти заздалегідь план своїх дій, порадили свідкам домашнього насильства не бути байдужими, адже зупинити насильство можна тільки разом. Акцентували  увагу на тому, що головною проблемою насильства в сім’ях є те, що «насильник» залишається непокараним. Серед причин того, що постраждалі не звертаються до правоохоронних органів, це - страх помсти з боку «тирана», відчуття власної вини, страх зганьбити сім’ю, почуття сорому та приниженості, низька самооцінка, бажання створити образ ідеальної сім’ї та щасливого подружжя перед іншими, самопожертва заради дітей, а також фінансова залежність.

Різні форми приниження та знущання у родині відображаються на дітях, які й самі безпосередньо страждають або й переймають приклад насильницьких дій.

З метою формування у підростаючого покоління розуміння сутності домашнього насильства та неприпустимості будь-яких його форм в сучасному суспільстві  фахівці завітали до учнів Гожулівського та Тахтаулівського  навчально-виховних комплексів  Полтавської міської ради. З учнями 10-11, 7-8 класів розглядали тему: «Поняття та форми домашнього насильства». Паралельно із учнями 5-6 класів проводили тренінгові заняття на тему: «Протидія  булінгу, кібербулінгу. Безпека спілкування у соціальній мережі».

Інформація та фото надані Департаментом культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради