Зачекайте
йде завантаження
Відбулась зустріч між Полтавською міською радою та міжнародною організацією Handicap International/Humanity & Inclusion (HI)

Відбулась зустріч між Полтавською міською радою та міжнародною організацією Handicap International/Humanity & Inclusion (HI)

22.05.2023 15:05:08

Сьогодні відбулось засідання круглого столу між представниками міської влади та міжнародної організації Handicap International/Humanity & Inclusion (HI). Захід пройшов за участі першого заступника міського голови Валерія Пархоменка та директора з адвокації НІ Енн Гері. На засіданні також присутні директори Департаментів та начальники управлінь міської ради, фахівці КО "Інститут розвитку міста", а також спеціалісти організації НІ.

Основна мета засідання – виявлення потреб та спільних точок перетину задля досягнення синергії в наданні гуманітарної відповіді на потреби постраждалого населення України, в тому числі у Полтаві, внаслідок використання вибухової зброї в населених пунктах.

Використання вибухової зброї в населених пунктах  має серйозні гуманітарні наслідки. Пораненим людям часто потрібна спеціалізована медична та психосоціальна допомога, як у найближчій, так і в довгостроковій перспективі, яка часто недоступна в гострих фазах збройного конфлікту. Вибухова зброя є основною причиною пошкодження медичних закладів, перешкоджаючи наданню медичної допомоги. Люди в постраждалих громадах часто не мають іншого вибору, окрім як покинути свої домівки. Переміщене населення часто стикається з наступним циклом комплексних впливів, які негативно виливають на їхній добробут. Вибухова зброя залишає вибухонебезпечні пережитки війни, які можуть вбити та поранити цивільних через тривалий час після завершення військових дій і запобігти або затримати відновлювальні роботи чи сільськогосподарське виробництво, а також повернення біженців і переміщених осіб. Руйнування, спричинені використанням вибухової зброї в населених пунктах, мають драматичний вилив на потреби та витрати на постконфліктну реконструкцію та перешкоджають процесам розвитку.

Цілі, які проговорили під час засідання присутні, стосувались гуманітарних потреби та реагування в Полтаві, з акцентом на захист найбільш уразливих верств населення. Також, обговорити виклики, які виникають перед цивільним населенням і гуманітарними організаціями, зокрема в оцінці потреб, зборі даних і наданні належної відповіді у задоволенні потреб ВПО, що проживають в Полтаві та постраждалих громад, в тому числі щодо психічного здоров’я, фізичної реабілітації та наслідків руйнування та пошкодження життєво важливої інфраструктури для гуманітарного доступу.

Серед іншого, обговорили залученість НІ щодо Політичної декларації про посилення захисту цивільного населення від гуманітарних наслідків, спричинених використанням вибухової зброї в населених пунктах (EWIPA). Обговорили потреби та напрями адвокації в контексті збройного конфлікту в Україні на національному та міжнародному рівнях.

Довідково:

«Handicap International Federation» - незалежна та неупереджена організація, яка працює для пом’якшення наслідків конфліктів, природних катастроф, бідності та виключення. Організація HI працює з особами з інвалідністю та вразливими групами населення, збирає інформацію та вживає заходів для задоволення їх базових потреб, покращення їх умов життя, та захисту їх гідності фундаментальних прав.