Зачекайте
йде завантаження
Із засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

Із засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

31.03.2023 09:03:29

Сьогодні під головуванням першого заступника міського голови Валерія Пархоменка відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. На засіданні присутні заступниця міського голови Світлана Тарашевська, директори департаментів, представники структурних підрозділів виконавчого комітету.

На початку засідання Валерій Пархоменко наголосив, що протягом лютого-березня у Полтавській громаді спостерігається щотижневе зростання захворюваності на коронавірусну хворобу.

Про стан захворюваності та епідеміологічну ситуацію з коронавірусної хвороби розповів директор Департаменту охорони здоров’я Сергій Котов. За його словами, за минулий тиждень зареєстровано 352 нових випадки, а за останній тиждень – 478. Майже у два рази зросла кількість осіб, які потребують стаціонарного лікування. Сьогодні у профільних лікарнях перебуває 42 хворих на коронавірусну хворобу, з них 10 дітей.

У Полтаві продовжують роботу 6 пунктів вакцинації при Центрах первинної медико-санітарної допомоги. У наявності вакцина Коронавак та Пфайзер у достатній кількості. Станом на 27 березня у громаді проведено майже 310 тис. щеплень. У тому числі, бустерну дозу отримали більше 34 тис. осіб.

За підсумками розглянутих сьогодні питань, з метою подальшого недопущення розповсюдження коронавірусної хвороби і надалі залишається актуальним жорстке дотримання протиемідемічних заходів. Зокрема: перебування у громадських місцях, закладах охорони здоров’я, міському транспорті у засобах індивідуального захисту та активне продовження вакцинальної кампанії населення.