Зачекайте
йде завантаження
Придбане сучасне високотехнологічне обладнання для лікувальних закладів міста

Придбане сучасне високотехнологічне обладнання для лікувальних закладів міста

29.03.2023 16:03:44

Завдяки виділеним коштам на галузь охорони здоров’я із міського бюджету, у 2022 році придбане сучасне високотехнологічне обладнання для лікувальних закладів міста, а саме: комп’ютерні томографи, мамограф, С- арка, наркозні апарати, ендоскопічне обладнання, лазерний літотриптор, УЗД апарати та інше.

Значне поліпшення матеріально-технічної бази лікарень дозволило підвищити якість і доступність медичних послуг для населення, впровадження сучасних методів діагностики та лікування.

Так, у КП «3-я МКП ПМР» розпочав роботу сучасний мамограф, що повинно поліпшити доступність жінок до скринінгового обстеження та раннього виявлення онкологічних захворювань молочної залози.

У КП «2-а МКЛ ПМР» розпочато впровадження нових методів лікування сечокам’яної хвороби, доброякісних пухлин нирок та впроваджено безпечний та найменш травматичний метод видалення щитоподібної залози за європейськими протоколами.

У найближчий час заплановано введення в експлуатацію комп’ютерних томографів у КП «2-а МКЛ ПМР» та КП «3-я МКЛ ПМР», що розширить можливості діагностики та лікування.

У 2022 році КП «3-я МКП ПМР», КП «4-а МКЛ ПМР», КП «ПЦРКЛ ПМР» забезпечені сучасними гістероскопами. Це обладнання дозволяє проводити обстеження і лікування жінок з мінімальною травматизацією й безболісно, не тільки в стаціонарних умовах, але і амбулаторно.

Заклади охорони здоров’я міста забезпечені також й новітнім ендоскопічним обладнанням. Системи з відео фіксацією надають можливість виконувати всі види ендоскопічних досліджень органів шлунково-кишкового тракту, системи сечовидільних шляхів, дихальних шляхів та інше. Це повністю відповідає сучасним технологіям та вимогам Національної служби здоров’я України.

Таким чином, оснащення лікувальних закладів сучасною апаратурою суттєво розширило діагностичні та лікувальні можливості наших фахівців у наданні медичної допомоги мешканцям міста.

Сподіваємось, що і в 2023 році міські лікарні продовжать поліпшувати матеріально-технічне оснащення, розвивати та впроваджувати новітні технології лікування, а отже тренд доступності населення Полтавської міської територіальної громади до якісних медичних послуг матиме своє продовження і в цьому році.